Taxiszolgáltatással kapcsolatos tájékoztatás

Előzetes igazolás kiadása személytaxi-szolgáltató vállalkozásoknak és személytaxi-szolgáltatást közvetítő és szervező szolgálatoknak

Tisztelt Ügyfeleink!

2016. április elsejétől megváltozott a gépjárművek arculati minősítése és az ehhez tartozó feladatok ügyintézése jogszabályváltozás miatt. A feladatok egy részét a Budapest Közút Zrt. vette át a BKK Zrt.-től.

A gépjárművek minősítése, a díjfizetés, az engedélykártya és matrica átvétele, a szerződéskötés az eddig megszokott módon és helyen történik a 1087 Budapest, Asztalos Sándor utca 16. szám alatt, de a Budapest Közút Zrt. ügyintézésében.

A http://taxivizsga.budapestkozut.hu címen foglalható taxi előzetes megfelelőségi vizsgálatra és taxiállomás-használati megállapodás megkötésének ügyintézésére időpont. Időpont foglalásra az érvényes taxiállomás-használati megállapodással rendelkező ügyfelek jogosultak a lejárat előtt maximum 30 napon belül.

Asztalos Sándor utcai ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje:

Hétfő-Csütörtök 08.00-16.00

Péntek 08.00-13.30

 

Egyéni vállalkozói igazolványok kiváltása:

Budapest 23 kerületében jelenleg 30 kormányablak hosszított nyitva tartással, heti 49 órában áll az ügyfelek rendelkezésére (hétfő: 7.00-17.00, kedd: 8.00-18.00, szerda 8.00-20.00, csütörtök: 8.00-18.00, péntek: 8.00-15.00). Időpontfoglalásra is van lehetőség telefonon a nap 24 órájában ingyenesen hívható 1818-as telefonszámon vagy elektronikusan a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu/ oldalon keresztül.

 

Az előzetes igazolásokat a gépjármű minősítését, a díjfizetést és a szerződés megkötését követően a BKK Zrt. mint közlekedésszervező adja ki a személytaxi-szolgáltatást végző vállalkozásoknak. A kiállított előzetes igazolásokat feltöltik a TaxiDroszt nyilvántartó rendszerébe. Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyelősége Közúti Járműforgalmi Osztálya (a továbbiakban: Közlekedési Felügyelőség) – az ügyintézés megkönnyítése érdekében 2016. április 12. napján küldött tájékoztatása szerint – a jövőben mind a tevékenységi engedély / engedélykivonat kiadásánál, mind a taxigépjárművek műszaki vizsgáztatásakor elfogadja a nyilvántartó rendszerbe feltöltött, általuk is megtekinthető előzetes igazolást. Tehát a Közlekedési Felügyelőségnél történő ügyintézéshez nincs szükség az eredeti előzetes igazolás bemutatására.

Amennyiben a vállalkozás az eredeti előzetes igazolást mégis szeretné megkapni, átveheti a BKK Központi Ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben.

A személytaxi-szolgáltatást közvetítő és szervező szolgálatok (taxitársaságok), valamint a taxi gépkocsik üzembentartói részére az előzetes igazolásokat változatlanul a BKK Zrt. mint közlekedésszervező adja ki. Az előzetes igazolás iránti kérelmet és ennek mellékleteit a BKK Központi Ügyfélszolgálatán, ügyfélfogadási időben lehet benyújtani.

A fővárosi Taxirendelet alapján minősített taxitársaságok

 • Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt.
 • Taxi Plus Europe Kft.
 • Maxtaxi Magyarország Zrt.
 • Tele 5 Taxi Hungary Kft.
 • Taxi 4 Kft.
 • City Taxi Fuvarszervező Szövetkezet
 • 6X6 Taxi Közlekedési Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
 • TOP Taxi-2000000 Kft.
 • Budapest Taxi Kft.
 • MB Elit Luxury Kft.
 • Taxify Hungary Fuvarszervező és Szolgáltató Kft.
 • Green Lite Taxi Kft.

Utasoknak: panaszok bejelentése

Az utasok a panaszukat a következő helyen jelenthetik be:

1. BKK Zrt. Ügyfélszolgálata
1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21.
e-mail: bkk@bkk.hu
Tel.: +36 1 3 255 255

2. Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Felügyelőség,
Fogyasztókapcsolati Iroda
1052 Budapest, Városház utca 7.

Fontosabb jogszabályok, határozatok

Hatályos fővárosi taxirendelet
PDF formátumban (1MB)

Hatályos országos hatáskörű rendelet
PDF formátumban (0,5 MB)