Hírek és közlemények

Vissza a teljes oldalra

Idén tizenötödik alkalommal került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét

2016. szeptember 22.

2016. szeptember 16. és 22. között tizenötödik alkalommal került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét, a fenntartható és környezetbarát városi közlekedést népszerűsítő programsorozat, amelyet idén az „Észszerű közlekedés. Hatékony gazdaság." jelmondat szellemiségében szerveztek.

A programsorozat fő rendezvénye, az Andrássy út teljes egészét megtöltő Mobilitási Hétvége, melyen 2016. szeptember 17-én és 18-án társaságunk is részt vett. Az Andrássy út a 10 órás rendezvénynyitást követően megtelt az érdeklődő gyalogosokkal és biciklisekkel.

A szombati esős idő ellenére szép számmal érkeztek családok már az első napon is a standunkhoz. Kérdőív segítségével igyekeztünk minél több érdekes információt átadni cégünkről a kitöltőknek, amit felnőttek és gyerekek is egyaránt nagyon élveztek. Megtudhatták például azt, hogy ha összeadjuk a Budapest Közút által kezelt utak hosszát, akkor ezzel Budapestről indulva Brüsszelbe juthatunk el. Természetesen a jól válaszolók jutalma sem maradt el.

 

Természetesen számos kérdésre is válaszoltunk cégünket illetően. Sokan meglepődtek, hogy milyen sok területtel foglalkozunk és nem egy megfontolásra érdemes javaslat is érkezett.

A gyermekek kedvence viszont egyértelműen a kiállított úthengerünk volt, amit kedvére bármi kipróbálhatott. A kicsik tömött sorokban várták, hogy megtapasztalhassák milyen egy rövid időre a közel két tonnás henger kezelőjének lenni.

A parkolás-gazdálkodási szakterületünk által használt elektromos Nissan gépjárművet is bemutattuk, ami remekül illett a rendezvény tematikájához. Az autóval a központi irodánkból az üzemeltetésünkben lévő parkolókat látogatjuk, miközben nincsen káros anyag kibocsátásunk.  A gépjárműre gyermekrajzpályázatunk nyertes rajzait fóliáztuk fel.

Jövőre is várunk mindenkit sok szeretettel a standunknál.