Hírek és közlemények

Vissza a teljes oldalra

Új jelzőlámpa védi a gyalogosokat a Budaörsi úton a Töhötöm utcai gyalogátkelőhelynél

2016. november 04.

Új jelzőlámpa védi a gyalogosokat a Budaörsi úton a Töhötöm utcai gyalogátkelőhelynél

 

A Budaörsi úton a Töhötöm utcánál található kijelölt gyalogátkelőhelynél 2016. november 7-étől (hétfőtől) 11-éig (péntekig) a gyalogosok biztonságosabb áthaladásának biztosítása érdekében a korábban létesített sárga villogó jelzés helyett új jelzőlámpát épít a Budapest Közút.

A Budaörsi úton a 2015-ös útfelújítás során a Töhötöm utcánál megtervezett jelzőlámpa kiépítéséhez szükséges alépítményi előkészítő munkák már elkészültek, most a jelzőlámpás irányításhoz szükséges felépítményi munkák készülnek el. A csomópontban a jelzőoszlopok felállításakor időszakosan kisebb korlátozásra, rövid idejű sávlezárásra kell számítani a forgalmi csúcsidőszakokon kívül.

Az új jelzőlámpa a Fehérló utcai csomóponttal összehangoltan működik majd, így a meglévő Fehérló utcai jelzőlámpához közeli újabb megállás kiküszöbölésével, a közúti közlekedés feltételei is javulnak. Az új jelzőlámpás csomóponttal az útpályát keresztező gyalogosforgalom biztonsága nagymértékben nő és a korábbi ráfutásos balesetek száma is várhatóan csökken.