Hírek és közlemények

Vissza a teljes oldalra

Teljes szélességében megújul a II. kerületi Bem József utca Margit krt. és a Bem rakpart közötti szakasza

2017. április 26.

2017. május 4-én megkezdődik a II. kerületi Bem József utca Margit krt. és a Bem rakpart közti szakaszának felújítása a Budapest Közút Zrt. lebonyolításában. A munkálatok során több mint 400 m útszakasz kerül átépítésre, megújulnak a forgalmi sávok, valamint az út mindkét oldalán a parkolófelületek és a járdák is.

A felújítás részeként megtörténik a szegélyek cseréje, az utca és a járdák teljes felületű újraaszfaltozása. A parkolósávok nagykockakő burkolatot kapnak, továbbá a kapubehajtókban új nagykockakő anyagú döntött szegély épül.

A végleges forgalomtechnikai tervek szerint a Margit krt.- Bem József utca – Horvát utca csomópontban új gyalogos átkelőhely létesül, továbbá a Bem József utcában kerékpársáv kerül kialakításra.

A kivitelezési munkák tervezetten 2017. június végéig tartanak. A munkavégzés alatt több ütemben forgalomkorlátozásokra kerül sor. A Budapest Közút Zrt. célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönjük megértésüket.