Hírek és közlemények

Vissza a teljes oldalra

Megújulnak a III. kerületi Gázgyár utcai csomópontok

2017. szeptember 15.

2017.szeptember 11-től felújítási munkálatokat végeznek a Graphisoft park mellett, a Gázgyár utcai csomópontoknál, aminek köszönhetően november közepétől jelzőlámpás irányítás segíti a forgalmat, ezzel biztonságosabbá és könnyebbé téve a kereszteződésen történő áthaladást.

2017. szeptember 11-én megkezdődtek III. kerületi Ángel Sanz Briz rakpart – Gázgyár utca – Záhony utca csomópont felújítási munkálatai, amelyek várhatóan november közepén fejeződnek be.  A kivitelezési munkák során jelzőlámpás csomópont épül, a hozzá kapcsolódó útépítési munkálatokkal (szélesítéssel), aszfalt kopóréteg cserével a Budapest Közút Zrt. lebonyolításában és a Pulzus Plusz Kft. kivitelezésében. A könnyebb áthaladást és forgalom biztonságot növelő beruházás összértéke mintegy nettó 205 millió Ft.  Az útépítési felújításokat megelőzően egyéb munkák is elvégzésre kerülnek: csatornázás, elektromos, hírközlő vezetékek kiváltása, közvilágítási hálózat átépítése.

A felújítást követően közúti jelzőlámpák segítik a forgalmat, amelyek lehetővé teszik a közlekedésbiztonság növelését, valamint megkönnyítik az áthaladást és csökkentik a forgalomi dugók kialakulását. Továbbá átalakításra kerülnek a gyalogos átkelőhelyek, megvalósul a kerékpárutak csomóponti átvezetése, amiknek köszönhetően a gyalogos és kerékpáros forgalom biztonságosabbá, illetve gördülékenyebbé válik.

Miután a munkálatok végzése alatt a Gázgyár utcától nem lesz megközelíthető az Ángel Sanz Briz rakpart valamint a Záhony utca, kerülési lehetőségként a Pók utca – Szentendrei út – Mozaik utca útvonal javasolt. A Mozaik utca felől érkezőknek a bevásárlóközpont parkolója felé haladva továbbra is lehetőségük lesz a balra kanyarodásra, valamint az áruház parkolója a Záhony utcából déli irányba is megközelíthető marad. A Reichl Kálmán utca környéki ingatlanok elérhetőségéhez ideiglenes terelő út nyílik, amely a K-híd mellett, a Hamvas Béla sétányon keresztül közelíthető meg.

A közösségi közlekedés forgalma továbbra is folyamatos marad, az ideiglenes változások ezt nem érintik.