Hírek és közlemények

Vissza a teljes oldalra

Főzőversennyel ünnepelte a Budapest Közút Zrt. a Bihari úti telephelye 90. évfordulóját.

2016. szeptember 23.

2016. Szeptember 10-én, szép, napsütéses szombaton, bográcsos főzőversennyel ünnepelte a Budapest Közút Zrt. a Bihari úti telephelye  90. évfordulóját.

Az eseményen szinte az összes Igazgatóság képviseltette magát és a vállalat felső vezetése is megtisztelt minket a jelenlétével. Dr. Almássy Kornél vezérigazgató és Czakó Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes mindenki örömére nemcsak a zsűri feladatokból, de a főzésből is derekasan kivette a részét, amely egy ízletes halászlében öltött formát.

A közös ünneplést és a hozzá kapcsolódó főzőversenyt, már az eseményt megelőző napokban nagy előkészítő munka előzte meg, annak érdekében, hogy a rendezvény sikeres legyen. Az útjelfestők új pályát rajzoltak a telephely aszfaltjára, tehergépjárműveket új parkolási rend szerint parkoltatták a sofőrök. A padok és asztalok is helyükre kerültek, az 1 nappal korábbi bogrács elhelyezési próba alapján.

A csapatok készülődtek, recepteket válogattak, átgondolták, hogy mivel nyerhetnek és próbáltak valami különlegessel készülni. A bográcsos versenyt figyelve úgy tűnt, ezt mindenki gyakorolta már otthon, mert olyan rutinosan és otthonosan mozogtak a vágódeszkát és a többi segédeszközt használva, mint aki oda született. Nem is lehetett előre megjósolni a verseny végeredményét, mert olyan kiegyenlített volt a küzdelem.  A kollégák 16 csapatba rendeződve főztek.  A rántott hústól a túrós csuszán át, a töltött káposztáig minden földi jó megjelent a repertoárban. 

 

Fotó: Paár Nándor

 Esztergályos Gábor közúti szolgáltatási igazgató méltó emlékező beszédében bemutatta a telephelyet és annak színes és mozgalmas történelmét a megjelent vendégeknek. A fiatal korosztály és a megjelent családok a finom ételeken kívül a munkagépeket és a csocsóasztalokat is kipróbálhatták.  A zenét a helyi DJ, Kenyeres Béla csoportvezető úr szolgáltatta

A rendezvényen megjelent csapatok felkészülten, magas színvonalon főztek, amit az is megmutatott, hogy még a legfinnyásabbak is megkóstoltak legalább 3-4 ételt.

A zsűri is sokáig kóstolt és tanakodott. De végül Völgyi Rudi (Híd műtárgy karbantartó építésvezetőség csoportvezető) rutinja, fűszerezése és mindenekelőtt főztje vitte el pálmát és a fődíjat, de minden csapatnak jutott az értékes bordíjakból.

Fotó: Paár Nándor

Örülünk, hogy több mint 200 kollégát láthattunk vendégül a versenyen és a vendégek között.

Köszönjük a rendezők nevében a résztvevőknek és reméljük ezzel az eseménnyel hagyományt teremtettünk.

Halász Béla